Studie tips voor eerstejaars-studenten

March 31, 2021

Reacties

Nadat je succesvol je eindexamen hebt gehaald, is het tijd om te studeren. Ik vond dat heerlijk! Je eigen studie kiezen waar je zelf veel interesse in hebt. Ik moet dan ook zeggen dat mijn studie mij eigenlijk beter af ging dan de middelbare school. Nu studeer ik bijna af aan mijn bachelor studie en heb ik natuurlijk veel ups en down gehad. In deze blog deel ik dan ook mijn studie tips voor eerstejaars-studenten!

Studie tips voor eerstejaars-studenten

Maak een planning

Dit klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar dat is toch wel echt de key geweest om mijn studie te halen. Ik hoor van zoveel studenten dat ze pas een week voor de tentamens beginnen en dat is simpel gezegd gewoon niet handig. Wanneer ik begin met mijn nieuwe vak, schrijf ik altijd meteen alle literatuur op van die periode. Deze plan ik dan ook handig in, zodat ik de laatste twee weken van mijn vak niks meer hoef te doen. Zo heb ik daarna nog alle tijd om goed te stof te herhalen en eventueel wat in mijn hoofd te stampen.

Lees tip: Studie benodigdheden voor een succesvol studie jaar

Studievereniging

Een studievereniging is toch echt wel de plek om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben in mijn eerste jaar op studiereis geweest met de studievereniging en dat vond ik echt geweldig. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen!

Studie tips voor eerstejaars-studenten

Zorg ook voor genoeg vrije tijd

Als ik terug kijk op mijn eerste jaar, dan is er één ding wat direct opvalt: ik had duidelijk niet genoeg vrije tijd. Ik was altijd druk bezig met de studie en wilde alles ook graag halen. Dat is natuurlijk goed, maar soms moet je ook even aan jezelf denken. Zorg er daarom voor dat je altijd een vast punt in de week vrij hebt en dan helemaal niks voor je studie gaat doen. Dat is, zelfs in mijn derde jaar, soms wat lastig voor mij, maar dat is toch echt wel nodig!

Lees tip: Studie en vrije tijd combineren: Hoe doe je dat?

Ontdek wat je echt leuk vindt

Je hebt natuurlijk voor je studie gekozen en deze studie vind je (als het goed is) erg leuk. Maar meestal kan je in jouw studie nog een aantal verschillende richtingen op. In je eerste jaar ben je daar natuurlijk nog niet zo mee bezig. Maar in je tweede jaar is het echt belangrijk om erachter te komen wat jij echt leuk vindt. Zo wist ik in mijn derde jaar eigenlijk nog helemaal niet wat ik nou echt leuk vond. Na vele master avonden en een dubbele minor, ben ik daar uiteindelijk toch achtergekomen, maar heel veel studiegenoten weten het eigenlijk nog steeds niet. Daarom is het erg belangrijk om toch goed op te letten wat jij nou echt leuk vindt en wat niet.

Koop je boeken tweedehands

Geloof me, je moet boeken nooit nieuw kopen, behalve als je echt een andere versie nodig hebt. Als je dezelfde versie tweedehands kan kopen, dan is het echt een tip om dat gewoon te doen. Meestal kan je namelijk voor datzelfde bedrag je boeken weer doorverkopen, waardoor je eigenlijk je boeken gewoon gratis hebt kunnen gebruiken. Wil je tips lezen over hoe je boeken tweedehands kan kopen? Lees dan deze blog over goedkope studieboeken.

Wat zou jij een eerstejaars-student meegeven? Of ben jij straks een eerstejaars-student? En wat vind jij van deze studie tips voor eerstejaars-studenten?

Over 24 Student

24 Student geeft jou al de informatie die je als (toekomstige) student nodig hebt om goed je studiejaren door te komen en dus een vliegende start te maken!
StudieboekenStudieboeken

Meer weten?

Tandheelkundige zorg gaat wijder open dankzij schooltandartsen

Foto: Depositphotos.comPolitici hebben opgeroepen tot meer 'schooltandartsen' om ervoor te zorgen dat alle sociale groepen goede tandheelkundige zorg hebben, vooral na de pandemie van het coronavirus.Het wordt aanbevolen dat jongeren onder de 18 jaar elke zes maanden...

Recente Posts

Tandheelkundige zorg gaat wijder open dankzij schooltandartsen

Foto: Depositphotos.comPolitici hebben opgeroepen tot meer 'schooltandartsen' om ervoor te zorgen dat alle sociale groepen goede tandheelkundige zorg hebben, vooral na de pandemie van het coronavirus.Het wordt aanbevolen dat jongeren onder de 18 jaar elke zes maanden...

0 Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Leuke kortingen & Updates

Word lid van onze nieuwsbrief