Studie tips in tijden van corona | Succesvol studeren

September 12, 2020

Reacties

Met het coronavirus is studeren natuurlijk niet gemakkelijk. Je studeert de hele tijd thuis, je kan geen vrienden zien en misschien ben je wel ver weg van je familie. Het coronavirus zorgt voor allerlei onzekerheden en we moeten maar het beste van de situatie maken. Daarom zetten wij de beste studie tips in tijden van corona op een rijtje.

Studie tips in tijden van corona

Blijf in contact

Het is zo belangrijk om in contact te blijven met je studie-collega’s, je vrienden en je leraren. Begrijp je iets niet aan je studie, bijvoorbeeld de deadlines die zijn gesteld? Neem dan direct contact op met je leraar. In corona tijd kan het soms even duren voordat een leraar antwoord, dus wacht vooral niet te lang hiermee. Daarnaast is het belangrijk om ook in contact te blijven met je studiegenoten. Ik begon dit jaar met een compleet nieuwe minor waarbij ik nog niemand had ontmoet. Daarom vroeg ik direct de nummers van een aantal studiegenoten, zodat ik contact op kon nemen als ik vragen had.

Blijf actief

Ik merk aan mezelf dat ik dit soms erg lastig vind. Soms zit ik hele dagen te studeren terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Daarom heb ik besloten om toch elke dag een workout te doen. Soms een workout die ik op YouTube ben tegengekomen en soms gewoon een heerlijke wandeling of een stuk fietsen. Het handige aan online leren is dat je nu op elke plek eigenlijk een college kan volgen. Desnoods neem je je laptop mee terwijl je een stukje gaat fietsen en volg je een college op een bankje in de natuur.

Lees tip: Studie en vrije tijd combineren: Hoe doe je dat?

Studie tips in tijden van corona: Maak een eigen studie-hoekje

Het is soms erg lastig om je te concentreren. Het is daarom belangrijk dat je goede afspraken maakt met je huisgenoten en ook een eigen studie-hoekje hebt. Zo heb ik een bureau waar ik rustig aan het werk kan, zonder dat ik constant gestoord word. In een woonkamer studeren waar je andere huisgenoten ook zitten is bijvoorbeeld niet handig.

Maak een planning

Studie tips in tijden van corona

Ik hoor van veel studiegenoten dat een planning erg goed werkt. Zelf werk ik ook graag met een planner. Ik heb een simpele planner die ik gekocht heb bij de Action voor een paar euro. Daarnaast heb ik een paar stiften gekocht en elk vak dat ik volg, schrijf ik vervolgens op in een andere kleur. Het is daarnaast ook belangrijk om een planning te maken met eigen deadlines. Werk bijvoorbeeld een beetje vooruit, zodat je in de week voor je tentamen het minder druk hebt.

Lees tip: Goedkope studieboeken kopen: Het stappenplan

Lukt het niet? Neem dan contact op met je studieadviseur.

Een studieadviseur is er natuurlijk niet voor niks. Toen ik wat problemen had met een zoeken van een stage en een bijpassende master, kon ik heel makkelijk terecht bij mijn studieadviseur. Bij veel studieadviseurs kan je daarnaast makkelijk een (Zoom) afspraak maken, waardoor je je studieadviseur ook nog eens ‘persoonlijk’ kan spreken.

In corona tijd is studeren natuurlijk niet makkelijk, maar met een juiste mindset en bovenstaande tips moet het zeker lukken! Wat zijn jouw studie tips in tijden van corona?

Over 24 Student

24 Student geeft jou al de informatie die je als (toekomstige) student nodig hebt om goed je studiejaren door te komen en dus een vliegende start te maken!
StudieboekenStudieboeken

Meer weten?

Recente Posts

0 Reacties

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Geld verdienen als student: Zo doe je dat! - 24 Student - […] Lees tip: Studie tips in tijden van corona | Succesvol studeren […]
  2. Studiekeuze maken in 2021: tips en tricks - 24 Student - […] Lees tip: Studie tips in tijden van corona | Succesvol studeren […]
  3. Beste zorgverzekeringen voor studenten: Tips en tricks - 24 Student - […] Lees tip: Studie tips in tijden van corona | Succesvol studeren […]
  4. Studeren in corona tijd: Eindelijk naar college! - 24 Student - […] Lees tip: Studie tips in tijden van corona […]

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Leuke kortingen & Updates

Word lid van onze nieuwsbrief